Robovlasnički ugovor

Krovne liječničke organizacije već neko vrijeme traže od Ministarstva zdravstva ukidanje tzv. robovlasničkih ugovora. Na razgovorima o tom zahtjevu, koji su se u Ministarstvu odvijali nakon velikog zagrebačkog liječničkog prosvjeda, nije zabilježen napredak u rješavanju ovog problema. No, na tim sastancima postalo je jasno da Ministarstvo nema bazu podataka o svim sklopljenim specijalističkim ugovorima.
Stoga su HUBOL i Inicijativa mladih liječnika Hrvatske odlučili zajedno prikupiti što više podataka o liječnicima koji su još uvijek obveznici ugovora o specijalističkom usavršavanju, bilo da im još traje specijalizacija ili su gotovi sa specijalizacijom, ali ih stavke ugovora još uvijek obvezuju na rad za poslodavca. Prikupljene podatke koristit ćemo samo skupno (nećemo koristiti individualne podatke pojedinaca) kako bismo kroz pregovore s Ministarstvom, kroz javno zagovaranje i kroz medije postigli naš cilj: ukidanje robovlasničkih ugovora.
U tome je ključna suradnja s vama pa vas pozivamo da, ako još uvijek imate ugovor o specijalističkom usavršavanju koji vas obvezuje na rad za poslodavca, da ispunite kratki upitnik s desetak pitanja. Za to će vam trebati nekoliko minuta, a upitnik možete ispuniti na linku bit.ly/Robovlasnicki_ugovori

Molimo da svim svojim kolegicama i kolegama za koje znate da imaju robovlasničke ugovore proslijedite link za anketu i pozovete ih da je ispune.

Unaprijed zahvaljujemo!
Vaši HUBOL i Inicijativa mladih liječnika Hrvatske