Fotografija preuzeta s https://sindikatfides.si/

Hrvatska udruga bolničkih liječnika uputila je pismo podrške Fidesu – sindikatu liječnika i stomatologa Slovenije kojim izražava solidarnost s njihovim štrajkom. Naime, slovenski liječnici jučer su započeli štrajk do ispunjenja zahtjeva nakon što pregovori njihovog sindikata Fidesa s Vladom, nakon prošlotjednog štrajka upozorenja, nisu urodili plodom.
Snažno podržavamo borbu slovenskih liječnika za pravednije uvjete rada i nagrađivanja te za bolje zdravstvo u Sloveniji. Liječnici, kao i drugi građani, su svjesni da rad u medicini često znači suočavanje s teškoćama, stresom i odgovornošću te da su pravični uvjeti rada i nagrađivanja ključni za održavanje visokih standarda zdravstvene skrbi za pacijente. Slovenskim kolegama poželjeli smo uspjeh u njihovoj borbi te da ostvare rezultate dostojne liječničke predanosti medicinskoj profesiji.
“Vaša hrabrost pozitivno utječe ne samo na slovensko zdravstvo već i na sve nas u susjednim državama. Neka vaša odlučnost bude inspiracija za sve nas da se zajedno borimo za unapređenje uvjeta rada, nagrađivanja i bolje okruženje u kojem pružamo zdravstvenu skrb” istaknula je u pismu podrške Ivana Šmit, predsjednica HUBOL-a.