Ivana Šmit, predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika, gostovala je u N1 studiju gdje je komentirala najavu ministra Vilija Beroša da će liste čekanja riješiti tako da kontrolira rad liječnika koji nakon rada u javnom zdravstvu rade u privatnim ordinacijama.
“To može reći samo netko tko ne poznaje problematiku o kojoj priča, što je žalosno za jednog ministra, jer liste čekanja u bolnicama nemaju nikakve veze s privatnom praksom. To su apsolutne floskule i gluposti ministra, ako tako priča. Dvojni rad liječnika nešto je što je prisutno svugdje i te dvije opcije lijepo koegzistiraju u slučaju kad država napravi lijepog reda i na pravi način to regulira. Liječnik u svoje radno vrijeme u javnom sustavu obavi određenu količinu posla i nakon toga može ići kući ili, ako je to njegova slobodna volja, u privatnom sustavu obraditi nekoliko pacijenata. Ta dva sustava ne bi trebala biti sporna nikome”, rekla je Šmit.
Cijelo gostovanje pogledajte na: https://hr.n1info.com/vijesti/smit-zalosno-je-da-ministar-ne-poznaje-problematiku-lista-cekanja/